Újranyithatnak egy 1992-es ügyet, amelyben Cicciolinát emberrablással vádolják, ugyanis akkor titokban vitte el Jeff Koonsszal közös gyermeküket a férfi amerikai otthonából.

Nagy bajba kerülhet Cicciolina, ugyanis újranyitották azt az 1992-es ügyet, amelyben emberrablással vádolták. Staller Ilona akkor titokban vitte el Jeff Koonsszal közös gyermeküket a férfi otthonából. Onnan Magyarországra, majd Olaszországba szökött vele. A férfi soha nem nyugodott bele ebbe, eddig 4 millió dollárt, vagyis körülbelül 1,1 milliárd forintot költött magánnyomozókra és ügyvédekre.

Cicciolina ellen elfogatóparancsot adhatnak kitv2

Cicciolina ügyvédje, Luca Di Carlo az olasz sajtónak elismerte, hogy az újraindult nyomozás során lehet, hogy ügyfele ellen elfogatóparancsot adnak ki. Ám ő mindent elkövet, hogy ez ne történhessen meg.

„Azonnal kérvényezem a letartóztatási határozat visszavonását. Ha ugyanis ténylegesen kiadják a nemzetközi elfogatóparancsot, ügyfelem komoly bajba kerülhet, miközben az olasz bíróság egyértelmű döntést hozott tizenegy évvel ezelőtt” –
 mondta az ügyvéd. „Nem tartok a nemzetközi elfogatóparancstól, ugyanakkor tény, ha Amerika területére lépnék, akkor azonnal lecsuknának legalább nyolc évre. Mivel szeretem Amerikát, és szeretnék még oda utazni, tervezem, hogy egy nyílt levelet írok Trumpnak, amit a New York Timesban szeretnék megjelentetni. Arra akarom kérni, hogy lépjen az ügyemben, és adjon kegyelmet. Sőt, azt is tervezem, hogy elmegyek az olaszországi amerikai nagykövetségre is, hogy közvetítsenek köztem és az elnök között” – mondta a Ripostnak Ilona.