Marton László a 2017-ben kirobbant zaklatási botrányai óta visszavonultan élt, de most lehetőséget kapott és újra rendezhet. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója kérte fel, aki úgy érzi, hogy minden szempontból jó döntés volt az egykori főrendezőt választani. 

Az amerikai metoo-botrány kirobbanása után Magyarországon is fény derült több visszaélésre. Marton Lászlót Sárosdi Lilla vádolta meg először zaklatással, majd egyre több nő vallott a Vígszínház egykori főrendezője ellen. Bár Marton László eleinte tagadott, később bocsánatot kért mindazoktól, akiket megbántott. Azóta visszavonultan él, ám úgy tűnik, hogy új esélyt kapott.

Marton László újra rendezForrás: MTI/Czimbal Gyula

A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Oberfrank Pál kérte fel Marton Lászlót két darab megrendezésére. Az egyiket már bemutatták, Márai Sándor: Hallgatni akartam címmel, a másik, a Tartuffe próbái még tartanak. A Kultúra.hu megkérdezte az igazgatótól, mi volt a városban élők véleménye arról, hogy Marton László a rendezője a daraboknak. „Egy-két kérdést kaptam csupán, hogy jól átgondoltam-e a döntésem. Azok az emberek, akik fontosak számomra – illetve a fenntartó, a városvezetés is – támogatásukról biztosítottak. Ahogyan egyre előrébb haladunk a próbafolyamatban és együtt dolgozunk az előadáson, még inkább megerősödik bennem az érzés, hogy minden szempontból jó döntést hoztam, és emberileg is azt gondolom, hogy nem tehettünk másképp.Az internet világa, a mai durvuló hangnem sok embert ránt le felelőtlenül a pokolba, bárki bárkit kíméletlenül tönkre tehet, ezért fokozott a felelősségünk abban is, hogy megtaláljuk a másikat, kezet nyújtsunk, és fölemeljük egymást. Mindenki hordoz sebeket, és mindnyájan Isten gyermekei vagyunk. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni” – mondta az igazgató.