Fegyveres szökött rabot üldöztek a rendőrök Budapesten: 36 perccel a szökése után sikerült elfogni az illetőt, akit súlyos állapotban kórházba szállítottak. Ő volt a szökevény. 

A Fővárosi Törvényszékről pénteken elszökött egy rab: az őr pisztolyát sikerült elvennie, majd a fejéhez szorítva menekült ki az épületből. Autót is szerzett a szökevény, ezután egy akciófilmbe illő üldözés következett. A város több pontján is úttorlaszt állítottak, amit a rabnak sikerült kikerülnie a Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél. Pár méterrel arrébb autót akart cserélni a szökevény, egy Mercedes sofőrjét támadta meg, de a férfi nem engedett a rabnak.

Elfogták a szökött rabot – Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

A sofőr igyekezett lenyomni a férfi pisztolyt fogó kezét, amivel benyúlt a kocsi ablakán. Végül a szökevény feladta, és továbbállt, de addigra odaértek a rendőrök. Ártalmatlanították a férfit, több lövést is leadtak rá, mivel a felszólítás ellenére sem adta meg magát. A férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba, hét golyó fúródott a testébe.

A szökevény, Sz. Károly a Blikk információi szerint 2017-ben egy kőbányai bankfiókot próbált meg kirabolni, majd elmenekült, de elgázolta egy kisteherautó. Akkor 9 év börtönt kapott, most pedig egy kisebb bűncselekmény miatt vitték a bíróságra: 1 év 1 hónapot kapott garázdaság és rongálás miatt. Ő azonban nem értett egyet az ítélettel, ezért próbált meg elmenekülni.