Petruskát plágium miatt kizárták A Dalból

Petruska plágium kizárás A Dal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Plágium miatt kizárták A Dal döntőjéből Petruskát. Helyette Oláh Gergő versenyez.

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, A Dal második elődöntőjének végén a műsorvezető, Freddie bejelentette, az egyik döntős dalt plágiumvád érte, és az esetet épp szakértők vizsgálják. Az MTVA most közölte, az alapos vizsgálat során bebizonyosodott a gyanú, és Petruskát kizárták a versenyből.

Az énekes a Help Me Out of Here című dallal versenyzett, amely rendkívül hasonlít a Vampire Weekend White Sky című számára.

A két dal hangneme, tempója, hangszerelése, harmóniastruktúrája, jellemző basszusmenete, dallamkezelése megegyező, ugyanaz. A Vampire Weekend-dalnak a nagyon karakterisztikus refrénje is visszaköszön a Petruska-dalban, amitől az egész Help Me Out of Here dal karaktere és hangulata megegyezik a White Sky-éval. Tudva, hogy sok sláger ugyanabból a limitált eszköztárból építkezik, sok szám hasonlít egymásra, mégis, esetünkben a Petruska-dal fent említett paraméterei túl nagy számban megegyeznek a Vampire Weekend-dallal, ezért a Help Me Out of Here című dal plágiumnak minősíthető" – idézi Fekete Gyula szakértő szavait az ESC Hungary.

A műsor készítőinek A Dal 2019 szabályzata értelmében azonnal ki kell zárniuk Petruskát a további versenyből. Az élő műsorban elhangzottak értelmében a döntő nyolcadik versenyzője az elődöntőkben a zsűritől és a közönségtől legtöbb pontot kapott versenyző, Oláh Gergő lesz.

Plágiumvád A Dalban: felkavarta a versenyzőkethttp://www.life.hu/sztarok/20190218-plagiumvad-a-dalban-felkavarta-a-versenyzoket.htmlFelkavarta A Dal versenyzőit az a bejelentés, miszerint az egyik énekest plágiumvád érte. Az eset kivizsgálása még folyik. TV + Sztárok--Kemény szóváltás: Baukó Éva durva üzenetet küldött Aureliónakhttp://www.life.hu/sztarok/20190218-kemeny-szovaltas-bauko-eva-durva-uzenetet-kuldott-aurelionak.htmlBaukó Éva keményen visszaszólt az őt kritizáló Aureliónak. TV + SztárokOrigoVisszaköltözik Magyarországra Little G. Weevil, vagyis Szűcs Gáborhttp://www.life.hu/sztarok/20190218-visszakoltozik-magyarorszagra-little-g-weevil-vagyis-szucs-gabor.htmlAz X-Faktor egyik mentoraként ismerhette meg az ország Little G. Weevilt, vagyis Szűcs Gábort, aki másfél évtized után visszaköltözik Amerikából Magyarországra. TV + SztárokOrigoJohn McTiernan filmrendező megemlékezett Andy Vajnárólhttp://www.life.hu/sztarok/20190218-john-mctiernan-filmrendezo-megemlekezett-andy-vajnarol.htmlAndy Vajna jó barátja volt John McTiernan rendező, aki most egy előadás miatt érkezett Budapestre. Megható szavakkal búcsúzott a producertől. TV + Sztárok--Oszter Sándor felesége állítja: hét nővel csalta meg a férjehttp://www.life.hu/sztarok/20190218-oszter-sandor-felesege-allitja-het-novel-csalta-meg-a-ferje.htmlOszter Sándor és Failoni Donatella idán ünneplik negyvenedik házassági évfordulójukat. A hosszú házasságra nincsen receptjük, azt viszont Donatella a Borsnak elmondta, hogy az ő kapcsolatuk mitől működik.TV + Sztárok--Mobilozás közben gázolta halálra a vonat a tinédzserthttp://www.life.hu/sztarok/20190217-mobilozas-kozben-gazolta-halalra-a-vonat-a-tinedzsert.htmlHalálra gázolta azt a brit tinédzsert a vonat, aki a síneken átkelve is nyomkodta a telefonját. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.