A kínai hírügynökség új hírolvasója nem is ember – megdöbbentő a hasonlóság

televízió Kína hírügynökség hírolvasó mesterséges intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új hírolvasót mutatott be a kínai állami hírügynökség Xin Xiaomeng személyében. Első és második ránézésre is csak kevesen gondolnák róla, hogy a valóságban nem is ember, hanem a mesterséges intelligencia technológiájával működik.

A mesterséges intelligencia technológiáját felhasználva mutatta be a kínai állami hírügynökség új hírolvasóját Xin Xiaomeng személyében. Az új munkatárs annyira élethűre sikerült, hogy szinte senki nem mondaná meg róla, hogy valójában nem egy hús-vér embert látunk a képernyőn. A hírolvasó megjelenése egyébként egy valós kolléganő, Qu Meng külsején és hangján alapszik. Egyelőre csak kínaiul beszél, de a jövőben várható, hogy angolul is „megtanul”.

Az Oddity Central cikke szerint nem ő az első ilyen hírolvasó, hiszen már egy férfit is bemutattak, aki arra is képes, hogy minimális gesztikulációt bemutasson. Ő összesen 3400 hírt olvasott már be, és 10 ezer percet töltött a képernyőn.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.