Nem puskázott, mégis a dolgozatfüzetében felejtette az előre megírt segédeszközt Csonka András diákkorában. Úgy döntött, visszaszerzi a kis papírost, ehhez pedig kaszkadőrmutatványra volt szüksége. 

„Megírtam a dolgozatot, sikerült úgy elővarázsolnom a puskámat, hogy a tanár nem vett észre semmit. Különösebben nem kellett használnom, hiszen előző este, amíg készült a 'segítség', nagyjából meg is tanultam az anyagot” – mesélte a Borsnak Csonka András, aki óvatlan volt, mert a tökéletes bűntény után a puskát a dolgozatfüzetben felejtette. 

Csonka András épületeket ugrott át a puskája kedvéértFotó: Csudai Sándor - Origo

A büntetéstől félve úgy döntött, visszaszerzi a puskát. „Szerencsém volt, hogy a lakásunk erkélyét és az iskola tornatermének tetejét alig másfél méter választotta el egymástól” – ismertette az eseményeket Csonka. Véghez is vitte a kaszkadőrmutatványt, átugrott egyik épületről a másikra. Mint mondta: ma már nem lenne ilyen merész.

Egyik barátja nyitva hagyott egy ablakot, hogy be tudjon mászni. „Tudtam, a biológiaszertárban vannak a füzetek és reménykedtem, a tanár még nem javította ki ilyen rövid idő alatt a dolgozatokat. Szépen, csendben beosontam a szertárba, megkerestem a füzetemet, és visszaloptam a terhelő bizonyítékot” – árulta el a színész, aki évekkel később egy találkozón bevallotta a csalást a tanárnőnek.