Az elmúlás mindig fájdalmas, de különösen kínzó, ha a halál egy szerencsétlen baleset vagy betegség miatt következik be, nem pedig egy csodálatos és hosszú élet után, öregkorban. Az alábbi sztárok a karrierjük csúcsán távoztak az élők sorából, életük végét repülőgép-szerencsétlenség, autóbaleset vagy különös betegség okozta.

Emiliano Sala  

Emiliano SalaForrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard

Az argentin labdarúgó új csapatához tartott éppen egy magánrepülővel, amikor a gép eltűnt. 2019. január 21-én a repülőnek a Csatorna-szigetekhez tartozó Alderney felett veszett nyoma, a hatóságok egyből a keresésére indultak, de végül csak magánfinanszírozással sikerült megtalálni a gép roncsait és a sportoló holttestét. Emiliano Sala mindössze 28 éves volt. 

Melanie Thornton 

Melanie ThorntonForrás: AFP

A La Bouche együttes énekesnője, aki a többi között a Be My Lover és a Sweet Dreams című slágereket énekelte is egy szerencsétlenségben vesztette életét. Egy fellépésről tartott Zürich felé 2001-ben, amikor a repülőgép lezuhant. Az énekesnő mindössze 34 éves volt. 

Paul Walker  

Paul WalkerForrás: AFP/Jason Merritt

A Csaj nem jár egyedül és a Halálos iramban című filmek sztárja 40 éves volt, amikor szerencsétlen véget ért az élete, amelyet a mai napig nem tudtak megemészteni a rajongói. 2013. november 30-án egy általa szervezett jótékonysági rendezvény után egy barátja elvitte egy végzetes körre a Porschéjával. A sofőr elvesztette az uralmát a kocsi felett, és a jármű először egy lámpaoszlopnak, majd egy fának csapódott és kigyulladt. Mindketten a helyszínen életüket vesztették. 

James Dean 

James DeanForrás: magnumphotos.com

Legendás színész volt Amerikában James Dean, annak ellenére, hogy csak 3 nagy mozifilmben játszott, hiszen ez is elég volt ahhoz, hogy elképesztő tehetsége megmutatkozzon. Sajnos azonban nem sokáig örvendeztette a rajongóit a játékával, ugyanis 24 évesen tragikus körülmények között az életét veszette: a Haragban a világgal című filmért kapott fizetéséből vett egy Porschét, ezzel szenvedett halálos balesetet. Egy szabálytalanul közlekedő autóval ütközött. 

Anton Yelchin 

Anton YelchinForrás: AFP

Tragikus és szerencsétlen baleset következtében vesztette életét a fiatal színész, mindössze 27 évesen. Anton Yelchint láthattuk a Star Trek és a Terminátor – Megváltás című filmekben, mielőtt a háza előtt holtan találták volna. A férfira a biztonsági kapuja és a terepjárója közé szorulva találtak rá, már nem lehetett rajta segíteni. 

Brittany Murphy  

Brittany MurphyForrás: Getty Images

A színésznő, akit a Spinédzserekben és a 8 mérföldben is láthattunk, egy betegség következtében hunyt el, a karrierje csúcsán. Brittanyt édesanyja találta meg otthonában, a zuhany alatt feküdt eszméletlenül. A kiérkező mentők nem tudták újraéleszteni, a kórházba szállítása után is csak a halála beálltát állapíthatták meg, amelynek elsődleges oka tüdőgyulladás és anémia volt, de szerepet játszott a szervezetében talált vényköteles gyógyszerek magas szintje is.

Emberek, akiknek furcsa és peches halála példaként szolgálhat mindenki előtt
Egyszer mind meghalunk, de mi lenne, ha megválaszthatnánk a halálunk módját? Nos, a legtöbb ember vélhetően álmában, de minimum fájdalommentesen szeretné befejezni földi pályafutását. A következőkben bemutatott emberek is egész biztos, hogy kiegyeztek volna valami hasonlóban, ám nekik döbbenetesen peches és furcsa halálnemek jutottak. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!