Sáfár Anikó számára nehezen jött a siker, ugyanakkor a magánéletével sem volt minden rendben a pályája elején: kilátástalan helyzetéből nem találta a kiutat. Idegösszeomlása mentette meg az életét.

Sáfár Anikó élete nem volt zökkenőmentes: a karrierjéért is meg kellett küzdenie, de a magánélete sem volt rendben. Első férje azt szerette volna, ha otthonülő háztartásbeli lett volna, de Anikónak nem ez volt az álma. A második férje pedig inkább egy gyerek volt, mint társ. „De nem baj, mert lett tőle egy fantasztikus lányom, majd két gyönyörű unokám" – mondta Anikó.

Sáfár Anikó bevallotta, hogy el akarta pusztítani magátForrás: Youtube/Lillás reggeli

Eközben a karrierje sem úgy alakult, ahogy megálmodta. Kapott egy nagy filmszerepet, amit végül elvettek tőle, de a színházban is csak beugróként alkalmazták. „Kétségbeestem, csak az járt a fejemben, ne legyek alkoholista, ne legyek öngyilkos. Meg kellett tanulnom, hogy mindent el kell engedni, mert volt olyan időszakom a hetvenes években, amikor kórházba kerültem. Nem szedtem be gyógyszert, más módszert alkalmaztam.  Direkt nem vigyáztam, pontosan tudtam, mivel tudom kinyírni magam,  olyan sokszor voltam már beteg. Rengeteget dolgoztam, vizes mellhártya-, tüdőgyulladás, szívizomgyulladás lett a vége. El akartam pusztítani magam, de mielőtt sikerült volna, idegösszeomlást kaptam. Napokig altattak, hat hétig nem engedtek ki a kórházból. Akkor még nem sikerült feldolgoznom a velem történteket, inkább meg akartam halni. Ez az első házasságom vége és a második előtti időszak. A szakmai életemmel is baj volt, betettek egy fiókba, amiből azt éreztem, nem tudok kijönni soha az életben. Ez olyan konfliktusokat generált bennem, hogy a legszívesebben eltávoztam volna ebből a világból. Meg kellett tanulnom elengedni a rosszat" – osztotta meg történetét a Borssal Sáfár Anikó. Harmadik férjében azonban megtalálta élete párját. Berecz Jánossal már 30 éve élnek boldogságban.