Majka és a Fonogram-díj zsűritagjai között továbbra is áll a bál. Az ítészek szerint az ügy már átlépett egy bizonyos határt. 

Ahogy arról a Life.hu is beszámolt, Majka rossz néven vette, hogy a Füttyös című számuknak nem ítélt a zsűri Fonogram-díjat. Facebook-oldalán számolt be a rapper az álláspontjáról, ezzel pedig egy háború vette kezdetét. Majka kiírását az egyik ítész, Szűts László, a Mahasz elnöke „nyafogásnak” minősítette, és nem kellett sokat várni, hogy megérkezzen a rapper válasza.

Áll a bál a Fonogram-díj körülForrás: TV2

„Nyafogásnak tűnik, hogy elmondom az igazat? Innen meg ge*iségnek, hogy ti nem vagytok sem objektívek, sem szakmaiak” – írta Majka. A Blikk megkereste a zenészt, aki nem kívánt többet hozzátenni a dologhoz, azt viszont leszögezte, továbbra is tartja, amiket elmondott. A zsűritag, Szűts László szerint azonban Majka átlépett egy határt.
„Értem, hogy valaki nem örül annak, hogy nem nyert, bár véleményem szerint nem örülni nem túl elegáns,hiszen a Fonogram egy szakmai díj, és valószínűleg ő is kapott szavazatokat. Ennél többet nem akarok foglalkozni ezzel a témával” – nyilatkozta Szűts László. A Fonogram-díjat Krúbi nyerte, aki azt üzente menedzserén keresztül, hogy nem kívánja kommentálni az eseményeket, Facebook-oldalára azonban kitett egy fotót, amelyen magát és Majkát szerelmespárként ábrázolja.

A Fonogram-díj másik ítésze, Bali Dániel is nyilatkozott a lapnak. Szerinte Majkáék számát pop kategóriában kellett volna jelölni, a rap kategóriában ugyanis Krúbi dala jobb volt. „Csak azt sajnálom, hogy most ránk vetíti ki ezt az önigazolási igényét, mintha minden ellen esküdne fel, miközben tényleg csak arról van szó, hogy a többségünk úgy ítélte meg, hogy szüksége volt az itthoni rap-hiphop életnek egy olyan lemezre, mint a Nehézlábérzés, és ezt a véleményemet tartom is. Felőlem leülhetnénk egy asztalhoz, (...) de eleve mindenkire rásütött egy bélyeget, csak azért, hogy az emberek megnyugtassák a lelkiismeretét” – írta a zsűritag.