Áttörést érhetnek el a nyomozók egy héten belül Maddie McCann ügyében. Nagyon fontos DNS-mintákat tesztelnek újra – állítja egy igazságügyi szakértő.

Dr. Mark Perlin igazságügyi szakértő felajánlotta, hogy újratesztelnek 18 DNS-mintát, amiknek a korábbi vizsgálatok alapján nem volt "meggyőző" eredményük. A szakértő úgy gondolja, hogy a pittsburghi laboratóriumában alkalmazott új technikáknak köszönhetően kideríthetik, mi történt Maddie-vel. Perlin elmondta, hogy az adatoktól függően egy-két hetet vesznek igénybe a vizsgálatok.

Madeleine McCann 2007-ben tűnt el a szülők szállodai szobájából egy portugál nyaralóhelyenForrás: Getty Images


Madeleine eltűnésekor, 2007-ben DNS-mintákat gyűjtöttek be a nyaralóban található tárgyakról, a szülőktől és a bérelt autójukból, miután a rendőrkutyák állítólag jelezték a "halál illatát". A legfontosabb minta, ami perdöntő lehet, egy ezüst Renault Scenic csomagtartójából származhat, amit a szülők a kislány eltűnése után 25 nappal béreltek Praia da Luzban. 12 évvel ezelőtt a rendőrök akkor értek zsákutcába, amikor ezeknek a mintáknak nem volt meggyőző eredményük. Perlin szerint azonban a legújabb technikáknak köszönhetően a mostani vizsgálatok új eredményeket hozhatnak, és végre megoldhatják az ügyet – írta a The Sun.