Pápai Joci és stábja Izraelben tartózkodnak az Eurovíziós Dalfesztivál döntője miatt. Megérkezésük után egy nappal Gázából több száz rakétát lőttek ki Izraelre, amelyből jó pár be is csapódott. A magyar delegáció megszólalt a támadások után.

Pápai Joci és stábja már nagyon készülnek az Eurovíziós Dalfesztiválra, amelynek döntőjét idén Izraelben rendezik meg. A magyar csapat megérkezése után egy nappal azonban Gázából több száz rakétát lőttek ki Izraelre, amelyből néhány be is csapódott, 50 kilométerre a fővárostól. 

Pápai JociForrás: MTI/Mohai Balázs

Pápai Jociék is értesültek az eseményről, ám egyelőre nem érzik magukat veszélyben.

„A magyar delegáció nem tapasztalt semmit az Izrael elleni hétvégi légitámadásokból, a szombati próbák és a vasárnapi Jeruzsálembe tett kirándulás is zavartalanul zajlott. Az Eurovíziós Dalfesztiválon minden évben szigorú biztonsági előírásokat kell betartani, ez alól az idei sem kivétel. Semmilyen többletnehézséget nem jelent az idei verseny helyszíne, mint a korábbiak. A delegáció tagjai tisztában vannak azzal, hogy mi a teendő egy esetleges légitámadás esetén, de nem érzik fenyegetve magukat. Pápai Joci remekül érzi magát, ő és a stábja arra koncentrál, hogy a lehető legjobb produkciót állítsák színpadra május 14-én” – tájékoztatta a magyar sajtót az MTVA sajtóosztálya, írta meg a Ripost.