Kelemen Anna néhány perces videóban fejtette ki a követőinek, miért is szomorú.

Kelemen Anna videóban fejtette ki a véleményét, és elmondta a szomorúságának okát. A szőkeség azért bánatos, mert az emberek nem gondolják át a fogyasztásukat, túl sokan vagyunk, és túl sokat eszünk.

Kelemen Anna szomorúForrás: Kelemen Anna - Insta

Picit szomorú hangulatban vagyok ma, mert a napokban olvastam a vadállatok cirkuszi betiltásáról, ami egy nagyon klassz dolog, de ennek a következménye a romániai cirkusz volt, és hogy Magyarországon egy farm átvállalta. Biztos sokan olvastátok, szegény szerencsétlen vadállatokkal és oroszlánokkal mi lett. (...) Ennek kapcsán megint előjött bennem az az érzés, hogy én is úgy bedarálódom, mint sok más nagyvárosi ember ebbe a körforgásba,  hogy teljesen természetes, hogy levesszük a hűtőpultból a húst, és gyakorlatilag úgy fogyasztjuk el, hogy nem is gondolunk bele, ez egy állat. Évekig vegetáriánus voltam, pont ilyen lelki dolgok miatt, pont emiatt" – mondta Anna, és hozzátette, nem bírta sokáig csinálni, de nincs lelkiismeret-furdalása. 
Nagyon sokszor látom azt, hogy elég elhízott asszonyok tolják a kocsijukat, és irgalmatlan mennyiségű kaját raknak a kocsiba. Szerintem alapvetően, ha a mennyiségen változtatnánk. Nem annyi húst ennénk, vagy ezek az emberek nem annyi húst ennének, amennyi beléjük fér, hanem egy picit kevesebbet, átgondolván ezeket a dolgokat. Az igények nagyon nehezen tarthatók. Túl sok ember van, és túl sokat esznek" – mondta Anna.