Novák Péter egy színházi beszélgetős esten vallott a válásáról, amibe tényleg majdnem belehalt.

Novák Péter nem teregeti ki a magánéletét, kivételes, ha a családjáról beszél, de a Második felvonás című színházi beszélgetésen mégis megtette. A házasságáról és válásról vallott, ami nagyon megviselte. Novák 10 évvel ezelőtt házasodott össze Horváth Andrea táncművésszel, született két közös gyermekük, 4 éve pedig elváltak útjaik.

Novák Péter a válásáról vallottFotó: Szabó Gábor - Origo

Egy párkapcsolat vége is gyász. Ugyanazokat a szavakat használjuk, mint a halál esetében, és azért vagyok biztos ebben, mert én ebbe a folyamatba tényleg majdnem belehaltam. Kaptam egy szívrohamot 2016-ban, de még pont eljutottam a kórházig. Ott kiderült, hogy egy nagyon erős aritmiás zavar lépett fel nálam, ami a felgyülemlett feszültség, a sok stressz velejárója volt" – idézi a Bors a színészt. 

"Négy évig húzódott nálunk ez a dolog, többször nekifutottunk, hátha lehet még valamit tenni, és valószínűleg, amikor a tudatalattim megérezte, hogy ez nem jön össze, akkor adott egy nagyon erős válaszreakciót.  Amikor azt érzed, hogy tényleg belepusztulsz a veszteségbe..." – árulta el a színész, aki ma már nagyon jó viszonyt ápol a volt feleségével: rugalmasak a gyerekek ügyeiben, nem vitáznak, és jókat beszélgetnek. Novák Péter magát hibáztatja azért, amiért a házasságuk alatt a kapcsolatuk nem tudott ilyen lenni.  

"A lehető legrosszabb felállások egyike. Én felmentem a színpadra, önkifejeztem, megmutattam magam, hazaértem, jó fej apuka voltam, és utána beszippantottak a saját gondolataim. A volt feleségemnek pedig maradt egy szép virág torzsája, a rohadó vége, a fáradt, kedvetlen, mocskos. Köztünk az általános megítélés szerint nagy korkülönbség volt, tizenöt év. Fene se tudja, hogy ez sok vagy kevés. Lehetett volna tizenöt évvel idősebb feleségem is, nem érdekelt volna, de az kétségtelen, hogy valakinek – aki belemászik a médiavalóságba, tévéműsorokat gyárt – kvázi az árnyékában lenni, óhatatlanul sok mindent vonz magával. És nekem nem volt a feleségemre napi rohadék, igazi tíz percem, hogy mindent félretoltam volna.  Tizenöt-tizenhat éven keresztül ez elforgácsolódott a mindennapokból, pedig elképesztően fontos és hiányzott" – mondta.