Hosszú Katinka egy interjúban mesélt élete nehéz időszakairól.

Hosszú Katinka az Origónak adott egy hosszabb interjút, amelyben élete nehéz időszakairól, mélypontjairól is vallott. Az egyik ilyen a londoni olimpia volt, ahol csupán a negyedik helyet szerezte meg 400 vegyesen.

A londoni olimpia életem kudarca. Sokan erre azzal jöttek, hogy ugyan már, negyedik lettem az olimpián, hogy mondhatok ilyet, csak hát én nyerni mentem oda is, 400 vegyesen vezettem a világranglistát előtte. Az bántott a legjobban akkor, hogy nem tudtam megmutatni, mire vagyok képes, hogy mennyit készültem. Egyszerűen betojtam attól a lehetőségtől, hogy 'most, vagy soha', a legjobb korban, 23 évesen ott vagyok, és megnyerhetem az olimpiát. Emiatt nem tudtam koncentrálni arra, amit csinálok, közel sem voltam a maximumomhoz. Aztán amikor elúsztak mellettem ketten, rögtön azon agyaltam, hogy már nem is vezetek, és mihez kezdjek egy bronzéremmel.”

Hosszú Katinka a kudarcairól is meséltFotó: Polyák Attila - Origo

Katinka elárulta azt is, legalább 2024-ig úszni szeretne.

Egyáltalán nem érzem azt, hogy jövőre nekem elég lesz ebből. Imádom csinálni, lejárni edzésre, mindent. Nem azt mondom, hogy ugyanazokban a számokban fogok úszni, mint most, de ki tudja? Rio után is el akartam engedni a 400 vegyest, aztán mégsem így történt. Csak akkor hagynám abba 2024 előtt, ha gyerekem születne, viszont ez most nem aktuális.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.