Sztárok, akik ikonikus szerepeket utasítottak vissza: John Travolta és Christina Applegate is megbánta döntését

Christina Applegate John Travolta szerep Michelle Pfeiffer Gwyneth Paltrow Jack Nicholson visszautasítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színészek a karrierjük kezdetén szinte mindenféle munkát és felkérést elvállalnak, később azonban már nyugodtan válogathatnak a szerepek között, és eldönthetik, melyik karakter bőrébe bújnának bele szívesen. Sokéves tapasztalataik ellenére azonban nem határoznak mindig jól. Az alábbi színészek ikonikus szerepeket utasítottak vissza, és meg is bánták.

Jack Nicholson - Michael Corleone a Keresztapában

Jack Nicholson Forrás: AFP

Eleinte még Jack Nicholson is hajlott arra, hogy eljátssza Michael Corleonét a Keresztapában, de végül mégis visszautasította a szerepet. Úgy érezte, hogy ő túl idős a karakterhez, valamint meggyőződése volt, hogy egy olasz színésznek kell játszania. Valószínűleg azóta már többször megbánta a döntését, hiszen Al Pacinót egy csapásra a legnagyobbak közé repítette a szerep.


John Travolta - Forrest a Forrest Gumpban

John Travolta Forrás: LARRY BUSACCA

John Travolta egy másik nagy film, a Ponyvaregény miatt utasította vissza Forrest szerepét. Habár az a film is ikonikussá vált, nem nyert annyi díjat, mint a Forrest Gump. Tom Hanks a legjobb színésznek járó szobrocskát is elhozta az alakításáért, nem csoda, hogy később John Travolta elismerte, nagy hiba volt visszautasítani a szerepet.


Christina Applegate – Elle Woods a Doktor szösziben

Christina Applegate Forrás: AFP/2018 Getty Images/Matt Winkelmeyer

Christina Applegate akkor kapott lehetőséget a Doktor szöszi főszerepére, amikor befejezte az Egy rém rendes családot. A színésznő úgy érezte, Elle Woods karakterével végleg beskatulyáznák őt, ezért úgy döntött, nem vállalja az okos szőke alakítását. Később ő maga is beismerte, hogy nagyon nagy hibát vétett, de Reese Witherspoon valószínűleg nem bánja, hogy így alakult.


Gwyneth Paltrow – Rose a Titanicban

Gwyneth Paltrow Forrás: AFP/2018 Getty Images/Frazer Harrison

James Cameron eredetileg azt szerette volna, ha Gwyneth Paltrow játssza el Rose karakterét, de a színésznő visszautasította a szerepet, miután elolvasta a szövegkönyvet. A sztár túl szentimentálisnak találta az alkotást, és voltak egyéb projektjei, amik jobban érdekelték. Ezzel a döntésével lehetőséget adott Kate Winsletnek, hogy reflektorfénybe kerüljön, de már bizonyára megbánta, hiszen a film hatalmas sikert aratott.


Michelle Pfeiffer - Clarice A bárányok hallgatnakban

Michelle Pfeiffer Forrás: Getty Images/Frederick M. Brown

A rendezőnek nem tetszett Jodie Foster akcentusa, ezért felajánlotta Clarice szerepét Michelle Pfeiffernek. A színésznő azonban nem akart az alkotás részese lenni. Úgy ítélte meg, hogy a film alapjául szolgáló regényben túlságosan sok az erőszak. Így a szerepet mégis Jodie Foster játszotta el, és Oscar-díjat is nyert vele.

Bennfentesek szerint Angelina Jolie-t sosem érdekelte, mit érezhetett Jennifer Anistonhttp://www.life.hu/sztarok/20190524-bennfentesek-szerint-angelina-joliet-sosem-erdekelte-mit-erezhetett-jennifer-aniston.htmlAngelina Jolie sosem aggódott azért, hogy kapcsolata Brad Pitt-tel milyen töréseket okozott Jennifer Anistonnak: eszébe sem jutott a felszarvazott színésznő. TV + SztárokOrigoMarilyn Monroe öngyilkosságát máig hazugságnak tartjákhttp://www.life.hu/sztarok/20190524-marilyn-monroe-ongyilkossagat-maig-hazugsagnak-tartjak.htmlMarilyn Monroe halálának furcsa körülményei miatt számos összeesküvés-elmélet született arról, mi is történt a színésznővel. Sokan hiszik, hogy nem öngyilkosság történt. TV + SztárokAFPElton John életéről készült filmben bemutatják a sztár szex- és drogfüggőségéthttp://www.life.hu/sztarok/20190524-elton-john-eleterol-keszult-filmben-bemutatjak-a-sztar-szex-es-drogfuggoseget.htmlElton John életéről nagyszabású film készült, bár sok részletet eltúloztak, a szex és drogok iránti szenvedélye nem hazugság. TV + SztárokOrigoHódi Pamela párja, Tóth Bence távozhat jelenlegi csapatátólhttp://www.life.hu/sztarok/20190524-hodi-pamela-parja-toth-bence-tavozhat-jelenlegi-csapatatol.htmlA hírek szerint április eleje óta nem állt pályára Tóth Bence labdarúgó, Hódi Pamela kedvese. Úgy tudni, hogy hamarosan új csapat után kell néznie. TV + SztárokOrigoAz alattvalók szerint ez lehet az oka annak, hogy Katalin hercegné kezét állandóan sebtapaszok borítjákhttp://www.life.hu/sztarok/20190524-az-alattvalok-szerint-ez-lehet-az-oka-annak-hogy-katalin-hercegne-kezet-allandoan-sebtapaszok.htmlKatalin hercegné ismét sebtapasszal a kezén jelent meg egy hivatalos eseményen. TV + Sztárok--Soma Mamagésa fotójával kerestek takarítónőt Svájcbanhttp://www.life.hu/sztarok/20190524-soma-mamagesa-fotojaval-kerestek-takaritonot-svajcban.htmlVisszaéltek Soma Mamagésa fotójával. Valaki a tökéletes takartónőt kereste Svájcban, a hirdetéshez pedig a magyar nő fotóját csatolta. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.