27 év házasság után hagyta el a feleségét egy argentin férfi. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a felesége 48 millió forintnak megfelelő asszonytartást érdemel, amiért közgazdász végzettsége ellenére úgy döntött, annak szenteli az életét, hogy a háztartást vezesse, és nevelje a gyerekeiket. 

Eddig példátlan ítélet született egy argentin bíróságon. Egy férfi 27 év házasság után hagyta el a feleségét, az asszony ekkor volt 60 éves. Közgazdász diplomája ellenére úgy döntött, hogy házas éveit annak szenteli, hogy vezesse a háztartást, és nevelje a közös gyermekeiket - írja az Oddity Central

48 milliós asszonytartást ítéltek meg a nőnek (Képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

Hatvanévesen már nem tudott visszailleszkedni a munka világába, a férje jómódban élt, az asszony pedig egy minimális nyugdíjjal tengődött. A váláskor Victoria Famá bírónő úgy ítélte meg, hogy a férfi köteles asszonytartást fizetni, mégpedig 8 millió pezót, azaz 48 millió forintot. 

Úgy gondolják, ez példaértékű ítélet, ugyanis ezzel elismerik, hogy bár a háztartásbeli feleségeknek, édesanyáknak nem jár fizetés, igenis kemény munkát végeznek a családjuk érdekében.