Megvadult rottweiler tépte ki anyja karjából kétéves kislányát Csókakőn. A gyermek állapota válságos, mentőhelikopterrel szállították kórházba. 

Épp a nagymamától tartottak hazafelé, amikor a rottweiler kitépte édesanyja kezéből a kétéves kislányt – írja a Blikk„A szemtanúk elmondása szerint a kislányt szó szerint kitépte az édesanyja kezéből a kutya, majd marcangolni kezdte. A fején és a mellkasán is megsérült szegény" – emlékezett vissza a csókakői történtekre Ábele Márton, a helyi polgárőrség elnöke. Mint mondta: a helyiek azonnal próbáltak segíteni, mindenféle eszközzel igyekeztek megfékezni a megvadult állatot.

A kennelből szökött ki a kutya, és megtámadta a gyereketForrás: Police.hu

Az állatot épp meg akarták etetni, amikor feltehetően meghallotta az utcáról beszűrődő gyerekhangot. Kiszökött a kenneljéből, ekkor történt a tragédia. A gazdája utána rohant, de ő sem tudta megállítani. A kutya őt is megsebesítette a lábán és a kezén. 

A gyermek életveszélyesen megsérült, mentőhelikopter szállította kórházba. A kutya gazdájáért mentőautó érkezett. A nagymama a lapnak elmondta: a másik unokája hallotta a segélykiáltásokat, oda akart rohanni segíteni, de ő nem engedte. Úgy tudni, a gyermek hétórás műtéten van túl, állapota válságos.