Dunai hajóbaleset: szelfizhetett a tragédia pillanatában a Viking Sigyn kapitánya

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
adatok Viking Sigyn Hableány fotó szelfi Dunai hajóbaleset telefon Jurij C.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még mindig vizsgálják a Hableány sétahajó tragédiájának körülményeit. Egyes tanúvallomások azt állítják, hogy bár a Viking Sigyn kapitánya, Jurij C. nem hagyta el a kormányállást, nem mindig figyelt arra, amire kellett volna. Felmerült a gyanú, hogy az utasokkal szelfizett. 

Nem hagyta el a kormányállást Jurij C. a dunai hajóbaleset pillanatában, ám állítólag nem mindig figyelt a rá bízott hajóra – írja a Ripost. A lap információi szerint olyan tanúvallomásokat is felvettek a hatóságok, amelyek szerint a díszegyenruhába öltözött kapitány figyelmét elvonta néhány csinos lány, akik közös fényképet szerettek volna vele készíteni.

Jurij C. jelenleg szabadlábon védekezhet, ugyanis letették érte a 15 millió forintos óvadékot. A Legfőbb Ügyészség fellebezett a Kúriánál. Úgy tudni, azért, mert felmerült annak gyanúja, hogy a kapitány adatokat törölt a telefonjáról. Ám az ügyvédje szerint nem volt adatforgalom, és nem törölt adatokat.

A Hableány kiemelése Fotó: Szabó Gábor - Origo

Azonban, ha igaz, hogy szelfiket készített az utasokkal, azoknak az ő telefonjaikon rajta kell lenniük. A Ripost megkereste a rendőrséget ezzel kapcsolatban, ám lapzártáig nem kaptak választ.

„Megkaptuk az ügy szakértői jelentéseit. A hatalmas szállodahajón a legmodernebb műszaki felszerelések voltak: a manőverezését radarok és fedélzeti kamerák segítették” – mondta a lapnak dr. Sógor Zsolt, a Hableányt üzemeltető cég ügyvédje. Hozzátette: egy olyan műszerrel is rendelkezett, amely az autókban található parkolóradarokhoz hasonlóan jelzett, amikor valami túl közel került hozzá. Úgy tudni, ez ki volt kapcsolva a tragédia pillanatában, mert túl sűrűn jelzett volna a belvárosi hajóforgalom miatt.

Időjárás: ilyen lesz a nyár hátralévő részehttp://www.life.hu/news/20190703-idojaras-ilyen-lesz-a-nyar-hatralevo-resze.htmlIdén júniusban komoly rekordok dőltek meg, a szakértő elmondta, mire számíthatunk a nyár hátralévő részében. NewsFotó: Polyák Attila - OrigoMásfél méternyi jég hullott a mexikói Guadalajarábanhttp://www.life.hu/news/20190702-masfel-meternyi-jeg-hullott-a-mexikoi-guadalajaraban.htmlMásfél méternyi jég hullott a mexikói Guadalajarában és környékén helyi idő szerint vasárnap. A jégeső házakban, járművekben és üzletekben tett kárt. News--Cigarettacsikkel etette fiókáját egy madár – sokkoló fotóhttp://www.life.hu/news/20190702-cigarettacsikkel-etette-fiokajat-egy-madar-sokkolo-foto.htmlHátborzongató fotót készített kamerájával Karen Mason fotós. Csak nagyítás után látta, hogy az idillinek indult képen a madármama valójában cigarettacsikkel eteti fiókáját. News--Holtan találták a 27 éves sportolót, Tyler Skaggsthttp://www.life.hu/news/20190702-holtan-talaltak-a-27-eves-sportolot-tyler-skaggst.htmlHotelszobájában találták holtan a 27 éves baseballjátékost, Tyler Skaggst. Egyelőre még nem tudják, mi okozta a tragédiát. News--25 kiló jégkockával mentették meg egy nő életét a mentősök Budapestenhttp://www.life.hu/news/20190702-25-kilo-jegkockaval-mentettek-meg-egy-no-eletet-a-mentosok-budapesten.htmlEgy idős hölgy testhőmérséklete extrém magasra szökött a tegnapi kánikulában, a mentősök különleges módon mentették meg az életét. News--Genovai hídomlás: sosem látott felvételen a tragédiahttp://www.life.hu/news/20190702-egy-evvel-a-tragedia-utan-sosem-latott-felvetel-kerult-ki-a-genovai-hidomlasrol.html2018. augusztus 14-én omlott le a genovai Morandi híd. Most egy eddig nem látott felvételt hozott nyilvánosságra a tragédiáról az olasz rendőrség. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.