Hét másodperc alatt süllyedt el a Hableány sétahajó, amikor összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A tragédiát mindössze heten élték túl. A süllyedés pillanatában az áldozatok segítségére sietőknek dönteniük kellett, hogy kit mentenek ki.

A kétfős magyar személyzet és 33 dél-koreai turista utazott az elsüllyedt Hableány sétahajón, amely a Viking Sigyn szállodahajóval ütközött össze a Dunán. A tragédiát mindössze heten élték túl. 

A Ripost cikke szerint a Viking kapitánya, Jurij C. feltehetően észre sem vette időben, hogy mit okozott. A szállodahajó továbbhaladt, csupán egy csónakot küldött vissza, hogy megnézzék, mi történt. A mögötte haladó testvérhajója sem állt meg.

Még tart a nyomozás az elsüllyedt Hableány ügyébenFotó: Polyák Attila - Origo

"Minden segítő kézre szükség lett volna a mentésnél. A Hableány cégének másik két hajója húzta ki a túlélőket, és a zord időjárási körülmények közt nem volt könnyű dolguk” – mondta a lapnak dr. Sógor Zsolt, a Hableányt üzemeltető cég ügyvédje. 

Úgy tudni, a híd alatt egyszerre két túlélő is sodródott. Egyikük mentőgyűrűben eszméletlenül, a másikuk a nagy sodrásban úszott. Csak egyiküket húzhatták ki, dönteniük kellett. Az eszméleténél lévő úszón segítettek, azt azóta sem tudni, hogy a másik áldozattal mi történt.