Drog és gyógyszer hatása alatt állt a Horvátországban súlyos balesetet okozó BMW sofőrje

Forrás: Nezavisni cestarski sindikat/Facebook -
gyógyszer drog baleset Horvátország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyógyszer és kábítószer hatása alatt állt annak a BMW-nek a sofőrje, aki négy napja súlyos balesetet okozott Horvátországban az A4-es autópályán a Varasd közelében lévő fizetőkapunál, a balesetben magyarok is súlyosan megsérültek.

A Jutarnji List című zágrábi napilap a rendőrség közleményére hivatkozva beszámolt arról, hogy a 35 éves horvát férfi a megengedett sebességnél jóval gyorsabban vezetett, amikor elsodorta a fizetőkapunál előtte várakozó autót. A becslések szerint a megengedett 50 km/h sebesség helyett 150 kilométer per órás sebességgel csapódott be a fizetőkapunál álló, magyar rendszámú Skodába.

Az alkoholteszt azonnal kimutatta, hogy a férfi nem volt ittas állapotban, ám a hatóságok még a vér- és vizeletminta eredményére vártak. Ez utóbbiak mutatták ki a kábítószer és a gyógyszer jelenlétét a férfi szervezetében. A rendőrség továbbra is várja a telefonszolgáltató jelentését, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e a telefonját a baleset előtt.

Forrás: Nezavisni cestarski sindikat/Facebook

Az Index.hr című horvát hírportál ismét közölte a helyi sajtó korábbi értesülését, miszerint a férfinak drogproblémái voltak, és mindössze két nappal a balesett előtt tért haza egy elvonókúráról, ahova függőség miatt vonult be.

Szekrényajtó-fogantyút talált az éttermi kajájában a lány: vizsgálatot indítottakhttp://www.life.hu/news/20190714-szekrenyajtofogantyut-talalt-ettermi-kajajaban-a-lany-vizsgalatot-inditottak.htmlSe vége, se hossza nem lenne, ha sorolni kezdenénk, mi mindent találtak már emberek az éttermi tányérjukban: ezúttal a Taco Bell amerikai gyorsétterem okozott meglepetést egy vendégének, Eve Saintnak, aki már a kaja kicsomagolása előtt is ideges volt, mert sokat kellett várnia. Nos, a látványtól biztos nem nyugodott meg. NewsOrigoKomoly drogproblémái voltak a súlyos balesetet okozó horvát sofőrnekhttp://www.life.hu/news/20190714-megis-letartoztatta-a-horvat-rendorseg-a-sulyos-balesetet-okozo-bmw-soforjet.htmlMégis letartóztatta a horvát rendőrség szombaton késő este annak a BMW-nek a sofőrjét, aki három napja súlyos balesetet okozott az A4-es autópályán a Varasd (Varazdin) közelében lévő fizetőkapunál, a balesetben magyarok is megsérültek – írta a Jutarnji List című horvát napilap a zágrábi rendőrség közleményére hivatkozva. News--Nekiment egy villanyoszlopnak egy autó Békéscsabánhttp://www.life.hu/news/20190714-nekiment-egy-oszlopnak-egy-auto-bekescsaban-kozolte-a-katasztrofavedelem.htmlFél pályán halad a forgalom a Berényi úton, mivel villanyoszlopnak hajtott egy autó a Békési úti kereszteződés közelében. NewsOrigoIsmét megdőlt a hidegrekordhttp://www.life.hu/news/20190712-ismet-megdolt-a-hidegrekord-pentek-virradora.htmlPéntekre virradóra ismét megdőlt a hidegrekord – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. News--Halálos közlekedési baleset történt Nyársapátnál vasárnapra virradóanhttp://www.life.hu/news/20190714-halalos-kozlekedesi-baleset-tortent-nyarsapatnal-vasarnapra-virrado.htmlA rendőrség a honlapján közölte, hogy eddig tisztázatlan körülmények között vasárnap 1 óra 30 perckor, a 441-es úton, Nyársapát térségében egy személyautó fának ütközött. NewsOrigoIsmét megdőlt a hidegrekordhttp://www.life.hu/news/20190712-ismet-megdolt-a-hidegrekord-pentek-virradora.htmlPéntekre virradóra ismét megdőlt a hidegrekord – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. News--

A szanatórium – ahol a feltételezések szerint kezelték – személyiségi jogokra hivatkozva közölte, nem erősítheti meg, hogy a férfi a páciensük volt.

Egy, az interneten található videón jól látható, hogy a sofőr már a baleset okozása előtt is felelőtlenül vezetett, a megengedettnél sokkal gyorsabban haladt, és kiszámíthatatlanul előzgette az autósokat az úton.


A baleset csütörtökön délután történt. A család gépkocsijával a fizetőkapuhoz érve lassított, amikor – a közzétett felvételek szerint – fékezés nélkül, teljes sebességgel hátulról beléjük rohant a BMW, amelyet a 35 éves horvát állampolgár vezetett. Az óriási ütéstől a magyar autó először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott. Háromnegyed órát vett igénybe, amíg a tűzoltók kiszabadították a roncsból a családot, és válságos állapotban kórházba szállították őket.
A magyar rendszámú autóval balesetet szenvedett család Ausztráliában él. Az édesapa magyar származású, ismert teniszedző, és Újvidéken született. Az édesanya horvát származású, Ausztráliában ismerkedtek össze. Az édesapának és a kisfiúnak volt magyar állampolgársága. A család rokonokhoz érkezett Budapestre, ahol néhány napot töltöttek, majd a horvát tengerpartra akartak utazni, ahol a nő rokonai élnek. A balesetet szenvedett család barátja elmondta, hogy mindhárom sérült túl van az életveszélyen. A horvát autópályán a nyári szezonban mindennaposak a balesetek, a horvát sajtó naponta közöl híreket súlyos, gyakran halálos kimenetelű szerencsétlenségekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.