Élete végéig börtönben marad Joaquín „El Chapo" Guzman mexikói drogbáró a coloradói Florence-ben. Úgy tudni, ez a világ egyik legszigorúbb és legembertelenebb börtöne. 

Joaquín „El Chapo" Guzman 62 éves mexikói drogbáró ügyét június 17-én tárgyalták. Az ítélet értelmében egész életét börtönben fogja tölteni a coloradói Florence-ben, az ADX-ben. Úgy tartják, az a világ egyik legszigorúbb börtöne. Guzman volt a Sinaola kartell feje, amely szervezet a legtöbb kábítószert csempészte az USA-ba – írja a Blikk.

Joaquín Guzman kétszer szökött meg Mexikó legszigorúbban őrzött börtönébőlForrás: AFP/RONALDO SCHEMIDT/Ronaldo Schemidt

A férfi már többször szökött meg mexikói börtönökből, az ADX-ben azonban ezt nem tudja majd megtenni. A 13-as szektorba kerül, a legveszélyesebb bűnözők közé. Ide 25 éve nem szállítottak új rabot. Egy szakértő elmondta: a cellák alacsonyak és szűkek, hetente csak néhány órára hagyhatják el azt. 

"Az épület kialakítása miatt ráadásul az elítéltek még azt sem tudják, hogy a börtön melyik részén helyezkednek el. Sokan megtébolyodnak ilyen körülmények között, több civil szervezet pedig embertelennek tartja a körülményeket" – idézi a lap a szakértő New York Postnak adott interjúját.