Ambrus Attila, ismertebb nevén a Viszkis kislánya névadó ceremóniájára készül. A hagyományőrzéséről híres médiaszemélyiség ezt a szertartást is sámánokra bízta.

Ambrus Attila egy négyezer éves hagyomány szerint keresztelteti meg a kislányát, az eseményen sámánok fognak közreműködni. 

Ambrus AttilaForrás: MTI/Balogh Zoltán

"Nem keresztelő lesz, hanem névadó ünnepség, sámánok közreműködésével. Az események egy ősi, négyezer éves kultikus szertartás szerint zajlanak majd, vagyis nem az ujjunkból szoptuk őket, hanem egy ezzel foglalkozó, elég komoly magyarországi társaságot kértünk fel, hogy bonyolítsák le a ceremóniát. A szertartás maga a jurtánál lesz, amit pont emiatt szereztem be, és pontban fél egykor kezdődik, mert a hagyomány szerint a Nap állása sem mindegy a névadáskor. A gyereket sem keresztvízbe kell belemártani, hanem fel kell emelni az égtájak felé, de itt nincs semmilyen véráldozat és hasonló dolgok" – mesélte a Borsnak a Viszkis.

Ambrus Attila anyósa, Marika megdöbbent, amikor a Viszkis udvarolni kezdett a lányának


Egy kézművesvásáron ismerkedett meg a feleségével Ambrus Attila. De vajon mit szólt ahhoz Réka édesanyja, hogy a lányának a Viszkis udvarol? Most kiderül.