A Viszkis az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy nem engedték át a határon a kislányát. Kiderült, hogy ennek mi volt az oka.

Ambrus Attila a családjával szeretett volna Erdélybe utazni, ahol amellett, hogy a kerámiát árulta volna, egy kis pihenést is tervezett. A határon azonban nem engedték át őket, hat hónapos kislányának ugyanis nem volt útlevele, így vissza kellett fordulniuk. 

Ambrus Attila nem jutott át családjával a határonFotó: Tuba Zoltán - Origo

"A határon szállítólevelet kértek tőlem, ami nem volt, hiszen a saját kerámiáim voltak az autóban. Utána a román határőr bekukucskált az autóba, és ahogy meglátta Annát, kérte az útlevelét. Féléves a gyerek, hónapról hónapra változik, nem gondoltam, hogy szükség lesz a papírra,  hiszen adó- és lakcímkártyája is van, de belátom, nem voltam elég körültekintő... Viszont emiatt vissza kellett fordulnunk, ki kell hagynunk a Magyar Napokat, elnézést kérek azoktól, akik várták a megrendelt kerámiákat, csak postán tudom küldeni azokat - mondta a Blikknek Ambrus. - Évente kétszer visszamegyek a szülőföldemre, most azonban a kislányomat is vittem volna. Feleségem, Réka nevelgeti a babát, először utazhattunk volna együtt. Szerettem volna meglátogatni Szentléleken a nagymamám sírját, az édesapámat pedig Csíkszeredán, ráadásul a családommal, de úgy néz ki, erre még várni kell" - tette hozzá.