Életében is az volt, és a halála után is ikon maradt Diana hercegnő. A brit királyi család egyik legnépszerűbb tagjának elvesztését sokan több mint 2 évtized után sem tudják feldolgozni. Csodálatos személyisége és szépsége miatt a mai napig példaképnek tekintik egykori rajongói. 

A 36 évesen tragikus balesetben elhunyt Diana élete szinte nyitott könyv volt, hiszen folyamatosan követték minden lépését az újságírók, de halála után sem tűnt el a címlapokról. 22 évvel ezelőtti halála óta sincs olyan hét, hogy ne szerepelne magazinokban, a baleset körülményei a mai napig sokak szerint nem tisztázottak. Új, sosem látott fotói a mai napig nagy érdeklődésre tartanak számot, árverésen szereplő ruhái, tárgyai kiemelt tételek. 

Most, a halála évfordulóján közös vacsorát terveznek a Kensington-palotában, ahol talán újra egymásra talál Harry és Vilmos herceg, akiket anyjuk 1997-es halála még inkább összekovácsolt, ám az utóbbi időben feszültség van közöttük. Úgy tudni, ennek hátterében a feleségeik állhatnak, akik állítólag nem igazán jönnek ki egymással, de most a fél világ abban reménykedik, hogy a megemlékezés újra közel hozza őket egymáshoz. 

Forrás: Getty Images/1986 Georges DeKeerle/Georges De Keerle