Genovai hídomlás - Újabb gyanúsítottakat vettek őrizetbe

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Simone Arveda -
gyanúsított Genovai hídkatasztrófa őrizetbe vétel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb kilenc embert vettek őrizetbe az olasz hatóságok pénteken a tavaly augusztusban leomlott Morandi-híd katasztrófájával összefüggésben.

Az őrizetbe vettek között vannak a Morandi-hidat is működtető Autostrade par Italia (ASPI) magán autópálya-kezelő vállalat szakemberei. Az olasz sajtó értesülései szerint a hatóságok azzal gyanúsítják őket, hogy meghamisították az általuk kezelt autópályahidak biztonsági ellenőrzésével kapcsolatos dokumentumokat a genovai baleset előtt és után is, hogy kedvezőbb színben tüntessék fel a hidak állapotát.

A leomlott Morandi híd két megmaradt pillére, mielőtt felrobbantják őket az északnyugat-olaszországi Genovában 2019. június 28-án Forrás: MTI/EPA/ANSA/Simone Arveda

A Morandi-híd váratlanul omlott össze egy forgalmas tavaly augusztusi délelőtt, 43 személy veszítette életét. Több mint nyolcvan személy ellen emeltek eddig vádat vagy indítottak vizsgálatot a katasztrófa miatt, köztük a hidat üzemeltető autósztráda-társaság menedzserei és mérnökei, valamint a római közlekedési minisztérium és az olasz közútkezelő (ANAS) több tisztségviselője ellen. Az 1967-ben emelt híd az első feltételezések szerint a hiányos karbantartás miatt omlott össze.

Az új híd építését már megkezdték, és a tervek szerint jövő tavasszal adják át.

Világháborús bombát hatástalanítanak vasárnap a Móricz Zsigmond körtérnélhttp://www.life.hu/news/20190913-vilaghaborus-bombat-hatastalanitanak-vasarnap-a-moricz-zsigmond-korternel.htmlVilágháborús bombát hatástalanítanak vasárnap Újbudán a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei. Emiatt kiürítésre és lezárásokra kell készülni a Móricz Zsigmond körtérnél.News--Időjárás: komoly lehűlés jön jövő hét elejénhttp://www.life.hu/news/20190913-idojaras-komoly-lehules-jon-jovo-het-elejen.htmlJövő hét elején jön a hideg, beköszönt az igazi ősz. News--Tűz pusztított egy Rio de Janeiró-i kórházban, többen meghaltakhttp://www.life.hu/news/20190913-tuz-pusztitott-egy-rio-de-janeiroi-korhazban-tobben-meghaltak.htmlLegalább tizenegy halálos áldozata van egy Rio de Janeiró-i kórházban éjszaka kitört tűznek - közölte pénteken a Globo 1 nevű brazil televíziós csatorna, hozzátéve, hogy a lángokat azóta megfékezték. A tűz okait egyelőre vizsgálják, a hatóságok rövidzárlatra gyanakodnak. News--Szekszárdi gyerekgyilkosság: elkezdődött az ügy tárgyalásahttp://www.life.hu/news/20190913-szekszardi-gyerekgyilkossag-elkezdodott-az-ugy-targyalasa.htmlZárt előkészítő üléssel pénteken elkezdődött a hatéves unokahúgát megölő szekszárdi férfi ügyének tárgyalása a Szekszárdi Törvényszéken.NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoEladta a gyermekeit egy kínai nő, hogy új mobiltelefont mehessen magánakhttp://www.life.hu/news/20190912-eladta-a-gyermekeit-egy-kinai-no-hogy-uj-mobiltelefont-mehessen-maganak.htmlEgy kínai nő eladta az újszülött ikreit, hogy kifizesse tartozásai és telefont vásároljon magának. NewsOrigoMarkáns hidegfront érkezik a jövő hétenhttp://www.life.hu/news/20190912-markans-hidegfront-erkezik-a-jovo-heten.htmlJövő kedden markáns hidegfront éri el az országot a modellszámítások szerint - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.