Évekkel ezelőtt befejezte profi pályafutását az egykori teniszező, Noszály Sándor, de teljesen sosem távolodott el a tenisztől, most oktatóként dolgozik. 

Noszály Sándor habár már évek óta nem foglalkozik versenyszerű teniszezéssel, nemrég ismét próbára tette tudását. Elindult az ob-n, és nem is szerepelt rosszul. Mindezzel semmit nem akart bizonyítani, egyszerűen csak szeret játszani. 

Noszály Sándor újra megmérettette magátFotó: Szabó Gábor - Origo

Szabadkártyásként az első fordulóban 6:4, 7:5-re verte Szombathelyi Benedeket (16), a másodikban a 8. kiemelt Szendrői László (27) ellen győzött 6:1, 6:4-re csütörtökön. Noszály Sándor sokat nem készült a versenyre, de mivel nem távolodott el a tenisztől a gyakorlatból sem jött ki: Kaliforniában él, és privát teniszedzőként tevékenykedik. "Két hónapja rendszeresen játszom szetteket egy profi tanítványommal. Három hét után úgy éreztem, elkezdett jól menni a játék, akkor találtam ki, hogy elindulok az ob-n, és utoljára teszek még egy kísérletet. 47 évesen nem sokan szerepelnek ilyen versenyeken. Különösebb célt nem tűztem ki, nem akarok bizonyítani senkinek. Azért vagyok itt, mert szeretek teniszezni, élvezem a játékot" - árulta el a Blikknek Sándor, aki igyekszik minél több időt itthon tölteni. "Évente átlagban kétszer vagyok Magyarországon. Igyekszem egyre többet itthon lenni, hiszen a lányom is itt van. Remélem, jövőre az egész nyarat idehaza tudom tölteni" - árulta el.