Női témával foglalkozik készülő könyvében Tallós Rita. A színésznő elmondta, jól halad, és reméli a kötettel sokat segít majd másokon. 

"Eleinte úgy terveztem, hogy decemberben kerül a polcokra, de végül úgy döntöttünk, a biztos az, hogy tavaszra készülök el vele. Persze bármi történhet még, de az biztos, hogy én dolgozom" – mondta a Vasárnapi BlikknekTallós Rita.

A színésznő súlyos betegségbők épült fel, 2012-ben mellrákot diagnosztizáltak nála, rendbe jött, majd néhány éve azt hitték, áttétet találtak a tüdején.

Forrás: Tallós Rita

Akkor így nyilatkozott a Hot!-nak: "Akinél egyszer daganatot diagnosztizáltak, annak nem mondhatják, hogy nem rákos. Ezért sűrű óvintézkedések közepette engem is azonnal vizsgálni kezdtek, biopsziára küldtek, amelynek az eredménye hiába lett negatív, az orvos szerint az nem 100 százalékos vizsgálat, ugyanis előfordul, hogy félreszúrnak. Aztán a PET-CT sem mutatta ki egyértelműen a daganatot, hiszen hasonló korúak tüdején már számtalan folt lehet tüdőgyulladásokból és egyéb betegségekből (...) Már tudom, hogy nem daganatos szövetet távolítottak el, csak valamiféle gyulladás okozta a riadalmat. Úgy döntöttem, hogy többé nem megyek kontrollra, leszámítva természetesen a nőgyógyászati szűréseket"

"Köszönöm, jól vagyok. A tüdőműtét után elegem lett, nem járok orvoshoz. Nem vagyok követendő példa, de nekem elég volt" - nyilatkozta, ahogyan azt is, hogy története sokaknak erőt ad. " Bár én lezártam életemnek ezt a szakaszát, tudom, hogy fontos beszélni a tabu témákról. Nekem a rák az volt és én utálok titkolózni!" - mondta el most.