Az elmúlt hetekben sorra dőltek a melegrekordok. A héten folytatódik a szokatlanul meleg idő, de jövőhét elején változik az időjárás, és keddtől kifejezetten borús, esős, hűvös idő van kilátásban.

Pénteken reggel főleg a Dunántúlon képződik köd, mely a délelőtt folyamán feloszlik. Többórás napsütés, és továbbra is kellemes, nyárias idő ígérkezik: délután 20-26 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton hajnalban több helyen alakul ki köd, melynek egy része napközben is megmarad. Az ország nagy részén azonban ismét sok napsütés várható, eső kizárt. A napos tájakon 21 fok körüli értékeket mérhetünk, a tartósan felhős, párás tájakon ennél jóval hűvösebb lesz.

Kellemesen meleg idő lesz a hétenForrás: lppicture/Pixabay

Vasárnap párás, ködös lesz a reggel, és több helyen egész napos lehet a párásság, illetve a rétegfelhőzet. A napos tájakon 21, a ködös területeken mindössze 13 fok körül valószínű a csúcsérték.

Hétfőn változóan felhős időre van kilátás, néhol tartós ködfoltokkal, rétegfelhőzettel. Napközben nyugat felől felhősödés kezdődik, és a Dunántúlon megerősödik az ÉNy-i szél - jelentős változás kezdődik időjárásunkban. A hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Kedden borult időre van kilátás. Eleinte nyugaton, majd többfelé esővel, záporesővel érkezik a hidefront. Az ÉNy-i szél nagy területen lesz erős. 6 és 13 fok közé süllyed a hőmérséklet - erős hidegfronti hatás valószínű. -írja a köpönyeg.

A woman with an umbrella walks through the inner courtyard of the city palace in rainy weather in Potsdam, Germany, 12 October 2016. PHOTO: RALF HIRSCHBERGER/dpaForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ralf Hirschberger