Élve találták meg két hét után a pusztában eltűnt ausztrál férfit

Forrás: Shutterstock -
keresés eltűnés Ausztrália puszta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két hét után élve találták meg az ausztrál pusztában eltűnt férfit.

Az ausztrál pusztában eltűnt háromtagú társaság második tagját is megtalálta a rendőrség. A csodával határos módon megmenekült férfi kiszáradás és az erős napsütés okozta sérülések miatt orvosi ellátásra szorult - számolt be róla az MTI a BBC információi alapján.

Két nő és egy férfi november 19-én indult kirándulni autóval az ausztráliai Északi területen fekvő Alice Springsből, de kocsijuk a Hugh-folyó medrében ragadt. A társaság három napig próbálta a kocsit kiszabadítani, aztán szétváltak, hogy segítséget keressenek.

A kutyájával az autó közelében maradó 52 éves Tamra McBeath-Riley-t, aki úgy maradt életben, hogy pocsolyavizet ivott és kekszet evett, 12 nap után találta meg a rendőrség.

A 40 éves Phu Tranra Alice Springstől 160 kilométerre, 14 nap után bukkant rá kedden egy gazda egy elhagyatott ingatlanon. A 46 éves Claire Hockridge után még kutatnak.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A rendőrség tájékoztatása szerint Trant erősen kiszáradt és megviselt állapotban találták meg. Kissé zavarodott volt, de miután vizet és ennivalót kapott a farmertől, javult az állapota.

A rendőrség helikopterekkel és gyalog is folytatja a keresést. "Nagyon nehéz a terep, homokos dűnék, kemény agyag, sűrűn álló fák és sziklák váltakoznak" - mondta el hétfőn a mentőakcióról tájékoztató Pauline Vicary felügyelő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.