Ma ünnepli születésnapját Sas József: "Szeretnék még pár jó évet"

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
Sas József humorista jövő terv születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nemzet komédiásaként is elismert Sas József egy évvel ezelőtt nem is sejthette, hogy szilveszteri kabaré helyett gyógytornával indítja 81. születésnapját.

A humorista áprilisban kapott két oldali sztrókot, és bár állapota javul, folyamatos felügyeletre szorul. Sas József a születésnapját is gyógytornával indította, felesége a Borsnak mesélt az elmúlt egy év nehézségeiről.

"Lassan egy év telt el, ami igazán embert próbáló volt számunkra: nagyon szerette volna ezt az utazást Jóska, de valami isteni sugallatra hatalmas biztosítást kötött magára, amiről akkor nem is sejthettük, milyen jól fog jönni, amikor megkapjuk a kinti orvosi számlákat."

"Senkinek nem kívánom azokat a napokat, amikor abban se lehettünk biztosak, hogy megünnepelhetjük a férjem következő születésnapját"

– emlékezett Sasné, majd az éppen fizikoterápiás kezelés előtt álló Sas Józsefnek adta át egy rövid időre a telefont, aki örömmel fogadta a köszöntést.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

"Szerencsére tavaly óta rengeteget javult az állapotom,

köszönhetően a szerető családomnak és a két ápolómnak, akik szakszerűen viselik gondomat és az utóbbi hónapokban sokat fejlesztettek az állapotomon."

Egy születésnapi kívánságot fogalmaztam meg magamnak: szeretnék még pár jó évet.

Nincsenek illúzióim, nyolcvan felett ez egy nagy harc lesz, de örülnék, ha ezekben az években annyival jobb lenne az állapotom, hogy az alapvető szükségleteimet el tudjam magam is végezni, segítség nélkül.

No persze egy jó kabarénak is tudnék örülni, nehéz volt megszakítani ezt a negyvenéves tradíciót, de örömmel néztem az ATV-t és drukkoltam ifjú és tehetséges kollégáimnak"

– mesélte a művész,aki idén a külvilágtól elzárva ünnepli születésnapját.

"A feleségem azt mondja a barátoknak, hogy inkább tavasszal, a tulipánokkal együtt jöjjenek.

Nagyon féltenek és óvnak, hiszen hamarosan jön az influenzaszezon, mindenki náthás és ez most nagyon nem tenne jót nekem. A védőoltást nem javasolta az orvosom, inkább minél kevesebb vendéget kért és annál több vitamint kapok a drága feleségemtől. Tartom a barátokkal a kapcsolatot persze, ahogy tudom, és remélem, hamarosan tényleg bulizunk egy nagyot."– mondta.

Budapest, 2008. október 21. Sas József szerepel a Közkívánatomra! Sas-kabaré próbáján Forrás: MTI/Kollányi Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.