Havazás, hószállingózás várható a hétvégén

havazás hószállingózás hétvége
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Havazásra, hószállingózásra számíthatunk a hétvégén.

Szombaton erősen felhős, több helyen borult, párás időre számíthatunk.

Eleinte bárhol kialakulhat (ónos) szitálás, hószállingzás,

majd estétől ÉNy felől kisebb havazás, kiterjedtebb hószállingózás kezdődhet. -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet. Gyenge hidegfront érkezik.

Havazás, hószállingózás Forrás: Pexels.com

Vasárnap borult idő lesz, a Dunántúlon elszórtan kisebb havazással, majd havas esővel, szitálással. A Dunától keletre továbbra is előfordul szitálás, néhol hószállingózás. Reggel -2, délután +2 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Az ÉNy-i szél nyugaton megerősödik.

Hétfőn a reggeli párásság fokozatosan megszűnik, és hosszú idő után egyre nagyobb területen bukkanhat elő a nap. Az északi szél néha megélénkül. 2 és 7 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Kedden és szerdán változóan felhős időre van kilátás, számottevő csapadék nélkül. Kedden az ÉNy-i, szerdán a DNy-i szél élénkül meg. Marad a +4, +5°C körüli maximum - írta meg a köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.