Tibi atya válaszolt Kulcsár Edináéknak: ismét kendőzetlenül mondta el a véleményét. 

Kitört a háború Tibi atya és Kulcsár Edináék között. Az „atya" kritizálta Edináék nevelési módszereit, és azt állította, gyerekükkel reklámoznak szponzorált tartalmakat. Ezt azonban határozottan elutasítják Edináék, és meg is tették a szükséges jogi lépéseket. Kifejtették, hogy Tibi atya tevékenysége az, ami etikátlan, és persze a válasz sem maradt el.

Tibi atya visszavágott EdináéknakForrás: Facebook/Tibi atya

"Kisbabátokat a nulladik napjától kezdve nevelitek a leghitványabb életre: az influenszerlétre.

A hozzátok hasonló influenszerekről azt gondolom, hogy ők maguk is állatkerti látványosságként tekintenek magukra. Ezért rendelitek magatokat és a családotokat a mutogatni való állatokkal egy sorba, ezért építitek magatoknak Instagramon ezt a bizarr terráriumot, ahol a bámész tömeg kocogtathatja egy lájkért az üvegfalat, miközben ti etettek, mosdattok és játszotok!

Jogunkban áll lájkkurvának lenni - ebben én magam sem vagyok különb. De gyerekeket és döntésképtelen személyeket nincs jogunk nyilvánosságra kényszeríteni, sem pedig felhasználni őket, hogy a sajátunkat növeljük. A nyilvánosság nem csak glamúr és csillogás, hanem iszonyatos pszichés teher is.

Amikor Gáspár Győzike a gyerekeit nézettségért és profitért bevezette a nyilvánosságba, és végignézhettük, ahogy a kis Virágból a nyilvánosság emberi roncsot nevel, még nem volt Facebook-oldalam, de már akkor sem értettem, hogy miért nem lép fel ez ellen a bestiális gyakorlat ellen nagyon határozottan a gyámhatóság. A félmilliós szépségkirálynő oldalán sincs semmi keresnivalója a gyermeknek.Ha egy nap úgy dönt, hogy belép a nyilvánosságba, tegye, de nem szabad megfosztani a nulladik pillanatban ettől a választástól, mert a következményeit is ő viseli majd.

Nem létezik a gyerek szempontjából jó és rossz nyilvánosság, a sztárság éppen olyan megterhelő, mint a trash-realityzés. Csak mert előbbi kétéves korban a tömegek számára aranyos és cuki, az nem a gyermekről szól, hanem a szüleiről, és nem a gyermek érdekét szolgálja, hanem a szüleiét. A gyermeknek intimitásra és az otthon biztonságára van szüksége. Számos tanulmány született már arról, jó-e, ha azt látja, hogy anya és apa a közös intim pillanatokban rendre szelfizik és rögzít, mert a kielégülést, amit a gyermektől a szülőnek belülről fakadóan kéne éreznie, kívülről, egy tőle független forrástól, a lájkoktól várja. A széleskörű konszenzus, hogy ez baromi káros. El sem tudom képzelni, milyen megterhelő a létezésnek az a formája, ahol a nulladik percben elsődleges minta, hogy a nyilvánosság és a magánélet között nincs határ" - írta a többi között Tibi atya.