Kiderült, hol helyezték végső nyugalomra Benkő Dánielt

Forrás: iWiW -
Benkő Dániel hamvak temetés gyász család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Benkő Dániel lánya elárulta, édesapja hamvait szétszórták.

Benkő Dániel decemberben, 72 éves korában hunyt el. Családja sokáig titkolózott, hogy hol helyezték végső nyugalomra a lantművészt, most viszont kiderült: a hamvakat szétszórták. Erről Benkő László lánya mesélt a Ripostnak.

Édesapám, Benkő Dániel, a csodálatos művész egy erős, megingathatatlan személyiség volt. Egy kőszikla, aki azt akarta, hogy az emberek szemében örökké ez a kép éljen, ha rá gondolnak. Ő egy szárnyaló lélek, aki nem arra teremtetett, hogy halála után testének hamvai egy márvány sírkő rabjává váljanak; nem egy zarándokhelyen kívánt nyugodni, ami az elmúlást juttatja eszükbe az odalátogatóknak. Így hát az ő kérésére hamvait szabadjára engedtük a szálló szélben a hozzá igazán közel állók körében. Aki szeretne tőle elbúcsúzni, nem teheti, mert ő most is ott van mindenhol; a fűszálban, a fákban, a szélben és a csodálatos zenéjében, amely örökké fennmarad az utókor gyönyörködtetésére" – nyilatkozta.

Benkő Dániel Forrás: iWiW

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.