Koronavírus: így telnek a Milánóból hazaérkezett magyar diákok mindennapjai a karanténban

Olaszország Milánó karantén Szent László Kórház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, milyen körülmények között tartják karanténban az Olaszországból hazaérkező magyar diákokat a Szent László kórházban.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, egy székesfehérvári iskola 12 középiskolás diákja és az intézmény igazgatónője vasárnap repültek Milánóba, ahol egy háromhetes tanulmányi kiránduláson vettek részt.

Az egyik érintett lány édesanyja a HVG-nek mesélt arról, hogyan szállásolták el a hazaérkező csoportot.

Az érintetteteknek tágas, kétágyas külön fürdőszobával és tévével felszerelt szobákat biztosítottak. A folyóson egy közös hűtőszekrényt is használhatnak, azonban a folyósora csak szigorúan szájmaszkkal és gumikesztyűvel mehetnek ki egy rövid időre. A hozzátartozóik szabadon látogathatják őket reggel 8-tól egészen este 20 óráig.

A diákok nem érzik magukat teljesen elzárva, mivel a kórtermek terasszal is rendelkeznek, valamint egymástól egy-egy hermetikusan lezárt üvegablak is összeköti, így láthatják és hallhatják is egymást. A 11 diák, két kísérőtanár és a két buszsofőr teljes ellátásban részesül, de bevihetnek számukra ételt, italt, használati tárgyakat is. -írja a Blikk.

Eddig mindannyiuk tünetmentések, a gyors tesztek eredményei pedig napokon belül kiderülnek.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.