Katalin hercegné és Vilmos herceg kedden utazott el egy háromnapos írországi körútra. Azzal a céllal  utaztak Írországba, hogy enyhítsék a Brexit miatt kialakult feszültséget az írek és a britek között. -írja a Ripost.

A háromnapos turnéjuk első napján a délelőtti órákban találkoztak az ír államfővel, Michael D. Higginsszel, illetve az ország miniszterelnökével, Leo Varadkarral.

Később egy közös megemlékezésen is részt vettek, este pedig a híres Guinness Storehouse sörfőzdében volt jelenésük, ami az ország egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. Vilmos herceg itt kezdett el viccelődni, amikor éppen mentősökkel beszélgetett.

„Lefogadom, hogy mindenki úgy állít oda Önökhöz, hogy koronavírusa van és haldoklik. Mire gondolom elmagyarázzák nekik, hogy csak simán megfáztak" – kezdte a herceg, majd hozzátette, szerinte csak a média fújja fel az egészet.

 „A hercegné és én koronavírust terjesztünk, sajnáljuk"

-poénkodott tovább.

A herceg és a hercegné is oktatást kapott egyébként a koronavírusról és arról, hogyan kell védekezni ellene, ettől függetlenül mindenkivel kesztyű nélkül fognak kezet.