Világjárvány szintjére lépett a Covid-19 vírusfertőzés - jelentette be Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója szerdán Genfben.

Néhány nappal ezelőtt még csak arról beszéltek, hogy valóságossá vált annak a veszélye, hogy a koronavírus világjárvány lesz, most pedig azt jelentette be Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója szerdán Genfben, hogy a világjárvány szintjére lépett a Covid-19 vírusfertőzés - írja az MTI.

A WHO éjjel-nappal értékeli a járványt. Mély aggodalommal tölt el minket a vírus súlyosságának és terjedésének, illetve a tétlenségnek a riasztó szintje. Ezért úgy értékeltük, hogy pandémiaként jellemezhető a Covid-19" - közölte sajtótájékoztatóján Tedrosz Adamon Gebrejeszusz.
Mint mondta, a Kínán kívül észlelt fertőzések száma 13-szorosára emelkedett az utóbbi két hétben.
"Mindannyian ugyanabban a csónakban evezünk, és higgadtan a megfelelő dolgot kell tennünk" - mutatott rá, hozzátéve, nem tudja kellőképpen hangsúlyozni, hogy minden ország megváltoztathatja a járvány terjedésének menetét.

Világjárvány lett a koronavírus - Képünk illusztrációForrás: AFP
Veszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány
A koronavírus miatt veszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány, ami beutazási tilalommal, nagyobb rendezvények betiltásával és az egyetemek bezárásával jár a többi között. Itt vannak a részletek.