WHO: világjárvány szintjére lépett a koronavírus

Forrás: AFP -
világjárvány WHO koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Világjárvány szintjére lépett a Covid-19 vírusfertőzés - jelentette be Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója szerdán Genfben.

Néhány nappal ezelőtt még csak arról beszéltek, hogy valóságossá vált annak a veszélye, hogy a koronavírus világjárvány lesz, most pedig azt jelentette be Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója szerdán Genfben, hogy a világjárvány szintjére lépett a Covid-19 vírusfertőzés - írja az MTI.

A WHO éjjel-nappal értékeli a járványt. Mély aggodalommal tölt el minket a vírus súlyosságának és terjedésének, illetve a tétlenségnek a riasztó szintje.



"Mindannyian ugyanabban a csónakban evezünk, és higgadtan a megfelelő dolgot kell tennünk"

Világjárvány lett a koronavírus - Képünk illusztráció Forrás: AFP

Veszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány

A koronavírus miatt veszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány, ami beutazási tilalommal, nagyobb rendezvények betiltásával és az egyetemek bezárásával jár a többi között. Itt vannak a részletek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.