Koronavírus: A veszélyhelyzet miatt már a vakvezető kutyák is otthonról dolgoznak

járvány korona kutyaiskola koronavírus vírus vakvezető kutya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány miatt a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola kollégái is home office-ban dolgoznak.

A Magyarországon kihirdetett veszélyhelyzet miatt a kutyakiképzők is kerülik a forgalmas helyeket, és inkább otthon gyakorolnak. -írja a Bors.

"Sok feladat van a kiképzés során, főleg a kezdő kutyáknál, amihez nem szükséges zsúfolt helyekre látogatni" – mondta Komondi Piroska, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola alapítvány szakmai vezetője.

A vakvezető kutyusok alapvetői feladatai közé tartozik az akadályok kikerülése és a lépcsőkön való közlekedés, ehhez azonban tökéletes helyszín lehet egy kert, vagy egy lakás is.

"Kiképzőink nagyon figyelnek arra, hogy egészségesek maradjanak, ez a saját érdekük elsősorban, de amiatt is fontos, hogy ne essenek ki a munkából, mert a látássérült igénylőink számítanak a kutyáinkra"

– tette hozzá.

A kutyák nem kapják el a koronavírust és nem hordozók, viszont a tisztaságukra most még jobban oda kell figyelni, mert az nincs kizárva, hogy a bundájukról átviheti magára az ember a vírust. Ebben a helyzetben

érdemes minden utcai séta után fertőtlenítő kendővel áttörölni kedvenceink szőrét, mancsukat pedig szappanos vízzel megmosni.

"Ne simogassuk egymás kutyáját, és annak sem most van itt az ideje, hogy összepusziljuk az ebet"

– figyelmeztet a szakember.

A vírus miatt érdemes kedvenceink tisztaságára is jobban odafigyelni. Forrás: AFP/Noel Celis

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.