Rengeteg a felhalmozott adóssága Szilágyi István özvegyének, Jolika néni sorra kapja a csekkeket. Legutóbb kétmillió forintos tartozással szembesült.

Az idős asszonynak fogalma sem volt arról, hogy ekkora tartozásaik vannak, azt gondolta, fia mindent kézben tart. Ám férje halála óta folyamatosan érkeznek a csekkek közüzemi számlákról, ráadásul a ház hitelére is még 40 milliót ki kell fizetnie. 

Szilágyi István özvegye nem tudta, hogy ennyi tartozásuk van.Forrás: Tények

Nem rég egy 430 ezer forintos csekket kapott, majd egy 60 ezres NAV tartozásról szerzett tudomást, ezeket azonban sikerült rendeznie adományokból. Ám most ennél jóval nagyobb adósággal kell szembenéznie: 2 millió forintos számla érkezett. Az összeg a vízművek, a csatornázási művek és az egyik behajtó cég tartozásaiból gyűlt össze, ugyanis 2016 óta nem fizettek semmit.
Baricz Dezső, a Baptista Szeretszolgálat munkatársa a Ripostnak elmondta, próbálnak segíteni az özvegynek, de egyre kilátástalanabb a helyzet:
„Hihetetlen az a káosz, ami Jolika néni körül uralkodik! Napról-napra elkeserítőbb a helyzet... Gyakorlatilag folyamatosan egyeztetek a behajtókkal a közművekkel és a bankkal, de amint betömnénk egy lyukat, azonnal egy új keletkezik a helyére, ami sokkal nagyobb. Mindent elkövetek, de még az is nehéz, hogy egyáltalán tisztán lássak"