Balázs Fecót megpofozta egy rendőr: "Ez életem végéig maradandó élmény"

Forrás: MTI/Mónus Márton -
pofon Balázs Fecó elismerés Emberi méltóságért kitüntetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén Balázs Fecónak ítélték az Emberi Méltóságért kitüntetést. A zenész a díjátadón mesélt a Borsnak élete egyik legmeghatározóbb élményéről. 

A kitüntetést eddig olyan hírességek vehették át, mint Törőcsik Mari, Kányádi Sándor, Bodrogi Gyula, Jókai Anna, Kóbor János, Benkő László és Szörényi Levente. A díjjal azt ismerte el az Emberi Méltóság Tanácsa, hogy a zenész sokat tett az emberi jogokért, méltóságért.

"Ötven valahány éve nem voltam otthon nyolc hetet, ettől szorongtam. Ez az időszak nem inspirált a dalszerzésre.

Egy turné közepén jártunk, amikor jött a vírus, ezért alig várom, hogy augusztus 21-én színpadra lépjek a Tabánban. A szakállamat is csak akkor vágatom le"

– nevette el magát Fecó.

"Nem voltam megosztó személyiség, legalább is nem tudok róla. Nem volt konfliktusom, sehonnan nem mentem el rossz szájízzel. Úgy érzem, szeretnek, úgy, ahogy én is szeretem az embereket"

-folytatta a zenész, akinek egy történet azért eszébe jutott.

Balázs Fecó Kossuth-díjas énekes-zenész, aki az Emberi Méltóságért kitüntetést vehette át kiemelkedő művészi teljesítménye és közéleti szerepvállalása elismeréseként az Emberi Méltóság Tanácsa elnökétől Budapesten 2020. június 19-én. MTI/Mónus Márton Forrás: MTI/Mónus Márton

"Volt egy Bonyhádi fellépésünk, ahová már sötétben érkeztünk. Már bent ült a közönség, rengetegen voltak. Azok, akik nem fértek be, mindig a hátsó bejáratnál várták a zenészeket.

Mindenki be akart mellettünk slisszolni, de ott volt sok civil és egyenruhás rendőr. Egyiküktől elsuhant egy pofon, amit én kaptam, amikor mentünk befelé.

Akkor még nem volt olyan a média, hogy bárhol felismerték volna a zenészeket. Hosszú haj, hosszú haj. Ezt az egy emlékezetes pofont kaptam rendőrtől. Ez életem végéig maradandó élmény"

- mesélte Balázs Fecó, aki nagyon örül a díjnak, és azt kívánja: minden zenész részesüljön legalább egy ilyenben élete során.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.