100 milliós adósságáról és a körülményekről vallott a pátyi boncmester fia, Dénes. 

Ahogy azt korábban megírtuk, a hatvan év körüli pátyi férfi már közel 30 éve van a szakmájában, az ország legnevesebb egyetemének patológiáján tevékenykedett. Besurranó tolvajok buktatták le, ugyanis több emberi testrészt találtak hordókban az udvarán, majd jelentették a rendőrségen.

Azóta több elmélet is napvilágra került az indítékait illetően, egyes elképzelések szerint sikkasztás áll a dolog hátterében. Most azonban megszólalt a boncmester fia, Dénes: elárulta, miért tárolta édesapja a végtagokat a kertjében. 

"A végtagokat el kellett volna szállítania megsemmisítésre, de azonnali hatállyal kellett költözködnie Pátyról. Minden borult az életében, a pénzt pedig pakolászta összevissza, és megpróbálta úgy intézni, hogy jusson is, maradjon is" - mesélte Dénes.

Forrás: TV2

"Apámat megnyomorították, ellehetetlenítették, ő pedig megpróbált a helyzetéből kievickélni. Apa anyagilag teljesen padlóra került. 2007-ben elveszítette az autóját, bebukta a lakáshitelét, tehát gyakorlatilag mindene odaveszett. Hatvan felett jár, így még száz évig kellene élnie, hogy a nyugdíjából vonni tudják a hiteltartozását. Annak idején húszmillió forintot vett fel, de a pénzintézet már százmilliót szeretne visszakapni"

"Apától egyetlen tollvonással elvették a főállását. Egy fővárosi klinika boncmestereként dolgozott. Nem emeltek ellene szakmai kifogást, egészen egyszerűen arra hivatkoztak, hogy megszűnt a pozíciója, ám aztán mégis felvettek utána egy másik dolgozót. A munkája mellett közel húsz évig sikeresen vezette a halottszállításra, illetve az amputált testrészek elszállítására szakosodott vállalkozását, és nem volt semmi problémánk. Amikor összecsaptak a feje felett a hullámok, valamiért nem vitte el időben a végtagokat a megfelelő helyre" - írta meg a Bors.