Németh Lajos attól félt, nem éli túl a karantént

Fotó: Talán Csaba -
halál Németh Lajos karantén félelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos nehezen viselte a koronavírus miatti karantént és azon is elgondolkozott, vajon megéri közelgő hetvenedik születésnapját.

Amikor márciusban hazánkat is elérte a világjárvány, Németh Lajosra szokatlan módon rátört a
rosszkedv.

Németh Lajos, meteorológus. Fotó: Talán Csaba

"Senkinek sincs a homlokára írva, hogy meddig él. Ismét bebizonyosodott, hogy amikor a »gondtalan« emberiség találkozik egy láthatatlan ellenséggel, amivel szemben tehetetlen, az egy perc alatt két vállra fektetheti. Nem elkeseredett voltam, inkább dühös, amiért valami úgy szólt bele az életembe, hogy nem tudtam ellene tenni! Februárban a feleségemmel meglátogattuk a Finnországban élő Mónika lányunkat, és úgy váltunk el, hogy áprilisban, a legidősebb unokám ballagásán találkozunk. Előre örültem, hogy a szalagavatón táncolhatok a 18 éves lányunokámmal! A vírus miatt nemcsak az utazás maradt el, de a ballagás és a bál is. A karanténos bezártság engem nagyon megviselt. Látva a híradós tudósításokban, hogy mennyi ember halálát okozza a fertőzés, elgondolkodtam: vajon megérem-e a hetvenedik születésnapomat júliusban?" – mesélte a holnap megjelenő HOT! Magazinnak Németh Lajos.

A HOT! Magazin digitális száma ITT található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.