Nyomozást indítottak Hosszú Katinka cége, az Iron Corporation ellen, amiatt, hogy jogtalanul használják a Duna Arénát. A rendőrség most bűncselekmény hiányában megszűntette a nyomozást.

Az úszóbajnok cégét, az Iron Corporationt azzal vádolták, hogy szerződés nélkül használja a Duna Arénát. A hatóságok hűtlen kezelés és közérdekű adattal való visszaélés vádjával kezdtek nyomozásba, ám egyik esetben sem állapítható meg a bűntény, ezért le is zárták az ügyet – írja a Blikk.

Hosszú Katinka cége ellen megszüntették a nyomozást.Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az arra alkalmas területeket, medencéket a használó köteles kizárólag sportcélra harmadik személyek részére, így különösen a FINA világbajnokságon induló válogatott magyar sportolók felkészülésének biztosítása vagy utánpótlás-nevelés érdekében ingyenesen biztosítani" – mondja ki a Nemzeti Sportközpontok és a Bp2017 Kft. közötti szerződés. Ennek tükrében a Duna Arénát a Bp2017 Kft ingyenesen adhatja használatba.

Valószínűleg így végez úszásoktatást a létesítményben bérleti díj nélkül a Hosszú Katinka és volt fárje, Shane Tusup által alapított Iron Corporation Kft.