Müller Cecília: 30 év körüli a legtöbb koronavírus-fertőzött

Forrás: Shutterstock -
30 év körüliek Müller Cecília fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napról napra egyre több koronavírus-fertőzöttet regisztrálnak hazánkban. Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony szerint most a fiatalok felelősségvállalásán van a hangsúly.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondása alapján jelenleg a fiatalok körében terjed leginkább a koronavírus. Az MTI-nek adott beszámolójában elmondta, hogy bár a rendelkezésükre álló adatokat még tanulmányozzák, de

míg a tavaszi járványhullám az idős, krónikus betegségben szenvedőket érintette, mostanra ez jelentős változást mutat, ugyanis a friss fertőzöttek átlagéletkora 30 év körül van.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Müller Cecília kiemelte, hogy a fiatalok felelőssége egyre nagyobb az elkövetkezendő hetekben, mégis úgy gondolja, hogy talán még most sem tudatosult bennük, hogy megbetegedhetnek, kevésbé érzik a fertőzés veszélyét, mivel a betegség tünetei náluk enyhék, vagy egyáltalán nem is jelentkeznek. Azt fontos megjegyezni, hogy

annak ellenére, hogy nem észlelnek magukon tüneteket a fiatalok, attől még a kórokozót továbbadhatják.

Éppen ezért kér a tisztifőorvos asszony felelősségteljes magatartást a fiataloktól.

Müller Cecília nyomatékosan hangsúlyozta, hogy azért fontos a fegyelem, hogy azokat az intézkedéseket, amelyek „tavasszal nagyban gátolták az életünket", ne kelljen újra bevezetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.