Ijesztő felvételek: így terjed a koronavírus a kórusokban - Videó

Forrás: Shutterstock -
COVID-19 videó kórus koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy a közös éneklés nagyon veszélyes lehet a járvány idején, ugyanis miközben énekelünk, az átlagosnál jóval nagyobb számú nyálcsepp hagyja el a szánkat.

Egy kutatás szerint az átlagosnál jóval nagyobb számú nyálcsepp hagyja el a szánkat éneklés során, veszélyeztetve a jelenlévők egészségét. A kutatók egy szemléltető videót is készítették, speciális világítást és optikát használva -írja az infostart.hu.

Mivel a folyadékrészecskék 75 százaléka hosszabban marad a levegőben, így egy koronavírusos kórustag pillanatok alatt megfertőzheti a körülötte állókat.

Több kóruson belül alakult ki már gócpont, az USA-ban az egyik kórustag 52 társát fertőzte meg, így nem csoda, hogy Hollandiában és Németországban már betiltották a kórusok működését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.