Csütörtökre elérhetetlenné váltak a magyar vírustagadók közösségi oldalai a Facebookon - írta a Dr. Novák Hunor gyermekorvos.

Dr. Novák Hunor a teljes erőbedobással küzd a vírustagadás, az oltásellenesség és más ártó, az interneten keringő tévhitek ellen. Ezt írta közösségi oldalán:

"A Facebook fellépett a járványtagadók ellen: törölte Gődény és Lenkei Gábor százezres csoportjait, az Apaszív egyesület oldalát álhírterjesztés miatt.
Rengeteg áltudományos, hamis információt terjesztettek, a lépés mindenképp örömteli, de kevés. "Doktor" Gődény oldala egyelőre még elérhető, mint ahogy Tamasi doktor csoportja is, amiben Gődény társa, Tamasi doktor (természetgyógyász) azt hirdette a PCR-teszt kapcsán: a steril mintavevő pálca direkt meg van fertőzve koronavírussal, ezért aki teszteltetni megy magát, az valójában azt kockáztatja, hogy ott megfertőzik a vírussal. A képernyőfotót korábbi posztjaim között találja oldalamon.
A fentiek ellenére azért egészen abszurd, hogy a Facebook számos esetben még teret ad a társadalomra veszélyes összeesküvés-elméleteknek, de az is szomorú, hogy ilyen közveszélyes rémhírterjesztés miatt az orvosi kamara nem zárta ki soraiból Tamasi doktort. Reméljük, mindkét oldalról további lépések jönnek majd."