Michael Schumacher családja úgy érezte, a tegnapi Forma 1-es futam után nem várhatnak, és éjjel adtak ki egy közleményt.

Az üzenet Lewis Hamiltonnak szólt, aki vasárnap Nürburgringen sporttörténelmi tettet hajtott végre.

A Mercedes brit pilótája az Eifel Nagydíjon elért futamgyőzelmével - kilencvenegy - beállította az idén 51 éves Michael Schumacher rekordját.

A hétszeres világbajnok, szintén Forma 1-es babérokra törő fia Mick Schumacher megható gesztussal ismerte el Lewis Hamilton sikerét, édesapja egy sisakját adta oda a pilótának, amit még egy 2012-es versenyen viselt a legenda.

NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 11: Mick Schumacher of Germany and Ferrari presents Lewis Hamilton of Mercedes and Great Britain with his father Michael Schumacher's helmet to celebrate equalling his father's achievement of 91 wins during the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 11, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Peter Fox/Getty Images)Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A Schumacher-család pedig még az éjjel kiadott egy közleményt. 

Nagy gratuláció Lewisnak, lenyűgöző teljesítmény egy igazán remek pilótától. Nem tagadhatjuk, szerettük volna, ha Michael megtarthatja ezeket a rekordokat, de ahogy ő maga is mondta: a rekordokat meg kell dönteni.