Ma délelőtt megtartotta sajótájékoztatóját az Operatív Törzs, ahol sok más mellett Müller Cecília arról is beszámolt, hogy korábban volt már arra példa, hogy újrafertőzödtek régebbi koronavírusos betegek.

Az Országos Tisztifőorvos, Müller Cecília a ma délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, előfordult már olyan eset, hogy újrafertőződött olyan beteg, aki már korábban átesett koronavírus-fertőzésen. Ennek ellenére is úgy gondolják, hogy egy koronavírusos megbetegedés után 6 hónapig fenáll a védettség - írja az Origo.

Egyre több az újrafertőződött koronavírusos betegForrás: AFP/Ludovic Marin

Müller Cecília a sajtótájékoztatón arról is beszámolt, jelenleg tizenegy 14 éven aluli gyermek szorul kórházi kezelésre koronavírus-fertőzés miatt.

Az Oroszágos Tisztifőorvos továbbra is fokozott elővigyázatosságra, a maszkviselés fontosságára hívta fel a figyelmet, valamint a halottak napja közeledtével arra kér mindenkit, hogy abban az esetben, ha bármilyen megbetegedést, tünetet észlel magán valaki, ne menjen közösségi, ne látogassa meg a temetőket. Ha egészséges az illető, kizárólag a védelmi szabályok betartásával menjen közösségbe és gyújtson a temetőben gyertyát.