120 év börtönbüntetésre ítélték az amerikai szexszekta vezetőjét

szekta Allison Mack 120 év börtön Keith Raniere ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
120 év börtön bűntetésre ítélte a a bíróság Keith Raniere-t, annak a New York-i szexszektának a vezetőjét, amelyben tagok voltak a Smallville egykori színésznői, Allison Mack és Kristin Kreuk is.

Jogerősen 120 év börtönbűntetésre és 1,75 millió dollár, azaz 547 millió forint kártérítésre ítélték Keith Raniere-t, aki azt a szexszektát alapította, amelyben a Smallville egykori színésznői, Allison Mack és Kristin Kreuk is tag volt. Az NXIVM elvileg egy önsegítő szervezet, amely tréningeket tart, a gyakorlatban azonban ezen keresztül szervezték be a nőket a szexszektákba - írja a Variety.
Az áldozatokat zsarolták, éheztették és szexuális tevékenységre kényszerítették.

Bűnösnek vallotta magát a színésznő Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Jemal Countess

„Raniere, aki magát tudósként és zseniként állította be, valójában egy mesteri manipulátor, egy szélhámos, egy gyermekpornográfiával, szexkereskedelemmel, zsarolással, kényszerített abortuszokkal működő bűnügyi szervezet vezetője"

– mondta korábban Richard Donoghue ügyész. Keith Raniere ügyvédei a szervezetet egy szociális csoportként írték le, ahol minden konszenzus, vagyis beleegyezés alapján történt - írja a The Guardian.

A büntetés kimondása után Keith bűnbánás nélkül szólalt fel.

"Hiszem, hogy ártatlan vagyok a vádakban. Igaz, egyáltalán nem bánom az előbb említett bűncselekmények elkövetését, mert nem hiszem, hogy elkövettem volna őket"

- vallotta a szexszekta vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.