Müller Cecília: "Hiba csúszott a napi adatok közzétételébe"

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
adatok járvány Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétfői tájékoztatón Müller Cecília mellett Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelésért felelős államtitkára beszélt: utóbbi elárulta, mi a helyzet az iskolákban, óvodákban.

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy Európa továbbra is küzd a járvánnyal, és Magyarországon is jelentősen nőtt a fertőzöttek száma. A járványgörbe sajnos folyamatos növekedést mutat, egyre több a fertőzött. Müller Cecília emellett elmondta:

Sajnálatos módon a napi adatok közzétételébe hiba csúszott, mert az elvégzett tesztek száma ténylegesen többszöröse a közöltnek. Az adatszolgáltatói késedelem miatt egy helytelen adat jelent meg a reggeli közleményben, amit korrigálnak majd.

Jelenleg 7236 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 582-en vannak lélegeztetőgépen. A cél továbbra is a járványgörbe ellaposítása, és az ellátórendszer leterheltségének mérséklése. A mai naptól 93 kórházban kezdik meg a munkájukat a katonák, akik egészségügyi képzettséget nem igénylő feladatokban segítik az intézményeket.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.