Ennyien haltak bele hazánkban ténylegesen koronavírus-fertőzésbe: nekik nem volt alapbetegségük

Forrás: MTI/Vasvári Tamás -
COVID-19 Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília ismét hangsúlyozta, mivel nem lehet tudni, hogy kinél milyen lefolyású lesz a megbetegedés, mindenkinek be kell tartania a védelmi intézkedéseket. Az országos tisztifőorvos azt is elárulta mi a pontos feltétele annak, hogy egy elhunytat a koronavírus áldozatának minősítsenek.

„A kiállított dokumentumban minden esetben fel kell tüntetni a halál közvetlen okát, az elhunyt alap- és társbetegeségeit. Magyarországon mindenkit a koronavírusban elhunytak közé sorolnak, akinél bármikor regisztrálták a fertőzést laboratóriumi vizsgálattal. Az elhunytak 4-7 százalékánál semmilyen alap- vagy kísérő betegség nem lelhető fel, az ő esetükben a halál okaként a koronavírust jelölik meg" – mondta el, ami azt jelenti, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta összesen elhunyt 3190 beteg töredékénél esetében biztos, hogy maga a koronavírus, és nem valamilyen alapbetegség okozta a halált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.